Był korowód, kocioł i Krzysztof Krawczyk. Świętomięs za nami
W sobotę była śląska kuchnia, a w niedzielę kolejne atrakcje. Na Dużej Łące odbył się Świętomięs, czyli impreza promująca mięso jako zdrowy element naszej codziennej diety.
Na deser zaśpiewał Krzysztof Krawczyk.
Można było zobaczyć korowód „Mięsna przygoda”, wysłuchać koncertu orkiestry dętej, zobaczyć … dekorację zwycięzców biegu 24 – godzinnego. Smakosze krupnioka mogli wziąć udział w specjalnej gali, był i olbrzymi kocioł świętomięsny.
– To była naprawdę fajna akcja – mówi Jonasz Duda z Siemianowic Śląskich. – Szczególnie podobały mi się warsztaty kulinarne. Mam nadzieję, że to nie ostatnia tego typu inicjatywa w Parku Śląskim.
Tagi:



















Dodaj komentarz