Był korowód, kocioł i Krzysztof Krawczyk. Świętomięs za nami

Czas czytania: 1 min.
W sobotę była śląska kuchnia, a w niedzielę kolejne atrakcje. Na Dużej Łące odbył się  Świętomięs, czyli impreza promująca mięso jako zdrowy element naszej codziennej diety.
 
 
Na deser zaśpiewał Krzysztof Krawczyk. 
Można było zobaczyć korowód „Mięsna przygoda”, wysłuchać koncertu orkiestry dętej, zobaczyć … dekorację zwycięzców biegu 24 – godzinnego. Smakosze krupnioka mogli wziąć udział w specjalnej gali, był i olbrzymi kocioł świętomięsny.
 
To była naprawdę fajna akcja – mówi Jonasz Duda z Siemianowic Śląskich. – Szczególnie podobały mi się warsztaty kulinarne. Mam nadzieję, że to nie ostatnia tego typu inicjatywa w Parku Śląskim.
 

Tagi:

Paweł Wolarek
Źródło: Park Śląski

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe