W mięsie siła!

Czas czytania: 1 min.

O czym mowa? O kulinarnym festiwalu „Świętomięs Polski”, który odbędzie się w Parku Śląskim 8 i 9 września.

Przewidziano wiele dodatkowych atrakcji: odbędą się wykłady nt. jakości mięsa, medycyny, gastronomii. Będzie można pooglądać maszyny, w których kiedyś produkowano mięso. Dziś odbyła się konferencja prasowa, na której przedstawiono wstępny plan festiwalu. Zostanie on zorganizowany w ramach akcji „W mięsie siła!”, która ma na celu zachęcenie mieszkańców dużych miast do większego spożycia mięsa krajowego.

Kucharze będą przygotowywać dania mięsne i prowadzić warsztaty kulinarne. Będzie „Kocioł Świętomięsny” z gulaszem dla zainteresowanych. Główną rolę zagra … krupniok.

Tagi:

Paweł Wolarek
Źródło: WPiW

Dodaj komentarz

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe