Przed nami czwarta debata z cyklu „Chorzów na żywo”.
Tuż przed rozpoczęciem Chorzowskiego Jarmarku Bożonarodzeniowego, 13 grudnia o godzinie 18, podyskutujemy o kondycji chorzowskiej gastronomii. W debacie „Chorzów miasto ze smakiem” udział wezmą m.in. lokalni restauratorzy.
Za nami już trzy debaty
Rozmawiano już o kulturze, architekturze oraz hutnictwie i przemysłowej historii miasta. Tym razem do serc mieszkańców organizatorzy spróbują trafić w najlepszy z możliwych sposobów – przez żołądek. Do udziału zaproszono bowiem przedstawicieli lokalnych przedsiębiorców, którzy zajmują się gastronomią.
Uczestnicy tym razem spotkają się w Galerii Sztuki Muzycznej i Obrazu na chorzowskim Rynku. Debatę poprowadzi Jacek Maczuch, dziennikarz Radia Silesia. Wśród rozmówców znajdą się m.in. Damian Suliga z restauracji „Zielona Dolina”, Jakub Ginko z pizzerii „Pod Drewnianym Bocianem” oraz Dawid Mendyka z pubu „To do jutra”.
Uczestnicy porozmawiają o kondycji chorzowskiej gastronomii w dobie kryzysu gospodarczego. Spróbują też znaleźć receptę na rozwój tej branży w naszym mieście. W debacie nie zabraknie również akcentów świątecznych.