Słynna kiedyś kawiarnia "Literacka" - miejsce spotkań wybitnych i wyjątkowych ludzi o szerokich horyzontach i otwartych umysłach, duma miasta usytuowanego w sercu aglomeracji śląskiej, teraz w nowej odsłonie i interpretacji.
Wnętrza Restauracji dopracowano z dbałością o wszystkie detale. Specjalnie zaprojektowane krzesła, fotele, bary i stoły, które oświetlane są przez ręcznie wykonane lampy - wszytko po to - by każdy gość mógł poczuć się wyjątkowo.
Restauracja Czerwona oddaje smak najlepszych europejskich restauracji, a w karcie dań nawet najbardziej wymagający znajdą coś dla siebie. Pełna gama win z całego starego kontynentu dopełni i podkreśli smak potraw.
W naszej Restauracji możesz nie tylko dobrze zjeść, organizujemy również doskonałe zabawy, które pozostają w pamięci gości na długi czas.
Wyszukane menu, włoskie rytmy, unikalna atmosfera, i klimat przygotowany z dbałością i precyzją.
Dopracowane w najdrobniejszych detalach wnętrze Restauracji Czerwona ma zaszczyt zaprosić w swe progi na bal sylwestrowy jakiego jeszcze nie było. Gościem specjalnym będzie Marco Bocchino!
Rozpal w sobie temperament krwistej czerwieni podczas szalonej zabawy do białego rana!
To jedyna taka noc w roku!
Menu, które przygotowaliśmy na tę wyjątkową noc zaskoczy nawet najbardziej wymagających.
Na naszych gości czekają:
- WELCOME DRINK
Przystawka:
- Łosoś bałtycki w piance cream fresch
- marynowane serce karczocha
- kawior
Danie główne:
- Polędwica wieprzowa przyrządzona metodą sous vide
- krem z czarnej trufli
- ziemniak confit
- puder z foie gras
Deser:
- Nugat z gorzkiej czekolady i pistacji
- espuma z karmelu
- kwiat jadalny
Bufet:
- Bresaola, suszona polędwica wołowa
- pasztet z dzika na kruchym cieście
- tatar z sarny w galaretce porto
- parfait z sera koziego z pini
- rostbef pieczony na różowo, kiełki musztardy
- galantyna cielęca z chutneyem pomidorowym
- pierś kaczki sous vide z czereśnią i smardzami
- małże nowozelandzkie z trawą cytrynową i pomidorami
- sałatka z makaronem sojowym, kurczakiem, selerem naciowym, orzechem nerkowca
- sałatka frutti de mare
- Gorąca kolacja
- Ragout w wołowiny, warzyw i grzybów duszone w czerwonym winie i rozmarynie
Napoje
- Kawa/herbata, Woda, Soki, Wódka 0.5
Koszt: 550 zł
Są miejsca, które należy odwiedzić, smaki, które trzeba poznać, atmosfera, którą trzeba poczuć i wydarzenia, których warto być uczestnikiem. Spędź z nami tę wyjątkową Sylwestrową noc!
Zarezerwuj miejsca już dziś!
Zapraszamy na naszą stronę internetową www.restauracjaczerwona.pl